Wachten op God; heb geduld, Hij is aan het werk!

Wat leuk! Een gesprek

Afgelopen vrijdag had ik een gesprek. Een gesprek om kennis te maken. Om te zien of ik iets kan gaan betekenen voor een christelijke organisatie. Een organisatie waar mijn gesprekspartner een functie heeft. Blanco ben ik erheen gegaan. Mijn doel: vooral een leuke ontmoeting hebben.

Na twee uur stapte ik weer terug in de auto. Mijn hart was vol van verwondering en dankbaarheid. Naast dat het een  mooie ontmoeting was, waren er verschillende momenten waar onze werelden elkaar raakten. Daardoor merkte ik dat God allang bezig is met de weg waarop ik nu loop. Korte ontmoetingen via internet. Een bezoek van iemand die ik al lang niet heb gezien en die volgende week langskomt. Ga zo maar door.

Het zicht kwijt geraakt

Natuurlijk weet ik dat God mijn leven leidt. Daarover kan ik getuigen, omdat ik daar al bijzondere dingen van heb mogen zien in mijn en ons leven. Maar toch, als ik op zoek ben naar een nieuwe weg waar God mij wil hebben dan vergeet ik dat wel eens. Er zijn in mij of om mij heen obstakels te overwinnen. Soms gaat alle tijd en energie naar het gezin. Dan verlies ik soms de moed en vraag ik me af of ik ooit wel verder kom.

Dan raak ik het zicht wel eens kwijt en laat ik me vooral leiden door de hectiek van het (gezins)leven. Heeft mijn leven geen richting meer en laat ik mijn bootje op de golven heen en weer slingeren. Tijdens gesprekken zoals afgelopen vrijdag, gaan mijn ogen open. Het is dan zo bemoedigend om te merken dat God mij al een tijd aan het voorbereiden is. Om nieuwe dingen te kunnen gaan doen op een gebied waar mijn passie ligt. Ik was er eerder nog niet klaar voor.

Terwijl jij wacht, is God aan het werk

Herken je dat? Een periode in je leven waarvan je het idee hebt dat je nergens meer naar toe gaat. Dat je niet vooruit komt? Je vult de dagen en je hebt het druk, maar vind weinig voldoening in wat je doet. Ondanks het gevoel dat jij hebt, dat je nergens naar toe gaat en dat wat je aan het doen bent geen zin heeft of geen zin geeft: God ziet jou. Hij heeft een plan met jouw en mijn leven. Ook als jij het niet ziet en aan het wachten bent, is God aan het werk. Vertrouw op Hem! God weet wat Hij doet, ook als het voor jouw gevoel (te) lang duurt. Hij wil het beste voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.