Op weg naar Tilburg

Als je achter Jezus aangaat weet je van tevoren nooit waar je terecht komt. Wij proberen met ons gezin ook achter hem aan te gaan. Soms gaat dat soepel. Loop je lekker door langs verrassende plekken. Het kan ook zijn dat je door een diep dal moet of langs een afgrond. Maar vooruit gaan we.

Gaven inzetten

Ruim twee en een half jaar geleden begon voor ons een bijzonder deel van onze reis. We hadden het verlangen om onze gaven en talenten in te zetten in het koninkrijk van God. Maar waar begin je? We hebben geleerd dat het vooral belangrijk is om dingen te doen. Probeer je doelen helder te krijgen en ga er op af. God zal je de weg wijzen.

Hart voor de gemeente

Zo is Martijn begonnen met een studie theologie, heeft hij spreekcoaching gehad bij Paulien Vervoorn en hebben we de website livinchrist.nl gemaakt. We zijn betrokken geraakt bij een kerkplanting, maar dat bleek niet echt ons ding te zijn. In deze periode is wel duidelijk geworden dat we allebei hart hebben voor de gemeente. Martijn droomt er sindsdien van om op termijn voorganger te worden in een gemeente. Daar richt hij zijn studie nu ook op.

Contact met Rocco

Op een wonderlijke manier is Martijn in contact gekomen met Rocco Rausch, voorganger van de EBG in Tilburg. Het klikte meteen en ze delen een passie voor Jezus en het dienen in zijn koninkrijk. Martijn heeft de kans om door Rocco gecoacht te worden en zo meer ervaring op te doen in de gemeente. We hebben daarom als gezin besloten om lid te worden van de EBG Tilburg en ons daar in te gaan zetten voor de gemeente en zo ook onze gaven en talenten verder te ontwikkelen. De EBG Tilburg is onderdeel van de alliantie van CAMA en baptistengemeenten. Deze alliantie heeft besloten dat voorgangers en gemeentewerkers opgeleid kunnen worden aan het Evangelisch College en dat is nu precies de instelling waar Martijn studeert.

Vruchtbaar in Tilburg

De NGK in Rijsbergen zal altijd een bijzondere plaats in onze harten hebben. In die gemeente zijn Jort en Tirzah geboren en zijn we jaren actief geweest. De gemeente heeft Martijn ook de gelegenheid gegeven om zelf te preken, terwijl een lekenprediker daar niet gebruikelijk is. We geloven dat voor ons de tijd is gekomen om te gaan. De gemeente in Tilburg heeft een heftige periode achter de rug. Er is meer dan genoeg te doen. We zijn benieuwd naar de mensen daar en hun verhalen en geloven daar vruchtbaar te kunnen zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.