Meer over Martijn

Ik ben …

Ik ben Martijn van Geilswijk. Op 16 januari 1978 ben ik geboren in Amsterdam. Getrouwd met Sarie en vakantie Loire en Vendee 191vader van vijf schatten van kinderen: Anna, Jort, Tirzah, Tamar en Febe. We wonen in Voorhout. Sinds 1 september 2020 ben ik voorganger van de Baptistengemeente Leiden. De mensen in mijn omgeving noemen mij gedreven, open, humoristisch, eerlijk, meelevend, wijs, toegewijd, moedig en gewetensvol.

Als God je aanraakt dan verander je. De Bijbel staat vol met voorbeelden, maar ik heb het zelf mogen ervaren. In 1978 ben ik geboren in Amsterdam en later opgegroeid in Almere. Ik kende God van huis uit niet. Mijn zoektocht naar God volgde toen ik mijn vrouw leerde kennen in Rotterdam. Het was een bijzondere tijd. Voor iemand die niet met God is opgegroeid is niets vanzelfsprekend. Uiteindelijk veranderde mijn kritische, onderzoekende houding in een verlangen om mij volledig aan God te kunnen overgeven. Maar overgeven aan God is vaak een heel proces. In ieder geval bij mij.

Mijn weg …

Toen ik besloot om met God verder te leven was dat niet meteen de ommekeer in mijn leven. Ik moest er aan wennen dat mensen anders naar mij gingen kijken. Er volgde een zoektocht naar wie God nu eigenlijk echt is. Naar wie ik ben. Al mijn schijnzekerheid en controle vielen in die periode weg, maar God was daar al die tijd en stelde die vraag “mag ik het doen?”. Uiteindelijk heb ik stap voor stap mogen leren om mij echt aan God over te geven en op Hem te vertrouwen. Hij weet het beste wat ik nodig heb.

Mijn zoektocht naar en met God en mijn eerste stappen met Hem waren dus niet makkelijk. Maar ik heb er zoveel van geleerd. God heeft tegenslagen gebruikt om een mooier mens van mij te maken. Ik geloof en ervaar dat God juist de punten waarop je wordt beproefd wil omzetten in een kracht om andere mensen tot zegen te zijn. Zo ontstond bij mij een passie voor mensen die op zoek zijn naar (meer van) God en daar hulp bij nodig hebben. In mijn zoektocht naar (meer van) God had ik behoefte aan begeleiding. Iemand die mij wegwijs maakte in het leven van een nieuwe Christen. Tips over bidden en Bijbellezen, groeien in geloof. Deze begeleiding heb ik nooit echt gevonden, maar ik heb met God een mooie weg mogen afleggen. De dingen die God mij toen geleerd heeft kan ik nu gebruiken om anderen tot zegen te zijn.

Mijn passie …

Inmiddels heb ik ervaren dat God betrokken is op mijn leven. Iedere dag weer. Ik heb mogen proeven aan de grootsheid van God, zijn liefde en genade die zo groter en dieper zijn dan de oceaan. Leven met God ervaar ik als een groot avontuur waarin je dingen tegenkomt die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

Nadat ik ruim 13 jaar in de advocatuur heb gewerkt besloot ik na een bijzonder proces om mij meer te gaan toeleggen op mijn passie: mensen op een praktische en prikkelende manier helpen in hun zoektocht naar (meer van) God. Om samen met hen op weg te gaan naar een leven met Jezus en vol te raken van zijn plan met ons. Dat doe ik als voorganger, spreker, mentor en schrijver. Mijn juridische werkzaamheden heb ik voortgezet onder de naam Raadsio+.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.