Meer over Sarie

Ik ben …

Ik ben Sarie Pretorius, geboren in Schiedam in 1980 en opgegroeid in het westen van Rotterdam. Getrouwd met Martijn van Geilswijk en moeder van 5 prachtige kinderen, Anna, Jort, Tirzah, Tamar en Febe. Van jongs af aan ben ik vertrouwd met God en de bijbel. Ik reisde met mijn zus iedere dag al op jonge leeftijd met de metro naar de gereformeerde basisschool ‘op Zuid’ en later naar Rotterdam-Oost naar de gereformeerde middelbare school. Ik was mij altijd bewust van Gods aanwezigheid en Zijn zorg voor mij.

Toch leerde ik door het kerkelijke milieu vooral dat het belangrijk was om volgens ‘de regels’ te leven en ook dat als je ‘anders’ was en niet in een bepaald keurslijf paste, je er niet bij hoorde. Mijn godsbeeld werd daardoor sterk gekleurd en heb ik jarenlang het gevoel gehad dat ik ook voor God aan bepaalde eisen moet voldoen en vooral erg mijn best moet doen.

Mijn weg …

In de afgelopen 10 jaar is er stap voor stap veel veranderd. Door veel onderwijs over Gods genade heb ik geleerd  dat ik niet aan een set regels hoef te voldoen. God houdt van me omdat hij mij leven gegeven heeft. Jezus is aan het kruis gegaan juist zodat ik niet meer gebonden ben aan wetten en regels, maar Hij heeft mij vrijgekocht uit de slavernij van de zonde en dood.

Toen ik dat leerde kreeg ik echt een persoonlijke relatie met Jezus en raakte ik meer en meer onder de indruk van wie God werkelijk is. Daarna was en is het stap voor stap echt leren leven met deze vrijheid. Steeds weer ging ik terug in de kooi en verwachte ik het van mijzelf en liep ik weer vast. Met Gods liefde, geduld en aan Zijn stevige hand leer ik steeds meer samen met Hem te lopen en mijn reis te vervolgen.

Mijn passie …

Mijn verlangen is om mensen en in het bijzonder vrouwen te bemoedigen. Ze bevestigen in hun waarde voor God en hen meenemen op een weg waar ze gaan stralen. Door de ontdekking hoe kostbaar ze zijn voor Hem. Dat doe ik door te spreken/presenteren tijdens o.a. (gebeds)bijeenkomsten en te coachen door in gesprekken te luisteren, bemoedigen en met en voor hen te bidden. Gebed heeft mijn hart. Dat komt tot uiting in het leiden van gebedsbijeenkomsten, bidden met en voor mensen. Ook het stimuleren van mensen om te werken aan een gebedsleven en het geven van praktische tips hoort daarbij.